Jaunimo ir TAU draugystė

Savaitę pradėjome labai aktyviai ir įdomiai! Smagi kompanija – Onutė, Jūratė ir Aušrinė, prisiminusios visas turimas anglų kalbos žinias išlėkė į Kauną su tarptautiniu jaunimu pabendrauti.

Į laikinąją sostinę pristatyti Marijampolės TAU ir jo veiklą vykome Ievos Sakalauskaitės iš asociacijos „Aktyvus jaunimas” kvietimu. Iš Ievos sužinojome, jog liepos 21-27 d. Kaune, Domus Pacis svečių namuose, vykdomi Erasmus+ jaunimo mokymai „Community: Seniors Involved“, kuriuose dalyvauja 24 jaunimo darbuotojai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Turkijos, Bulgarijos ir Portugalijos.

Turbūt pagalvojote, kuo susijęs projektas jaunimui ir Trečiojo amžiaus universitetas? Ogi projekto tikslas – kartu su jaunais žmonėmis bandyti atrasti ryšį su vyresniąja karta, ieškoti naujų būdų ne tik kaip įtraukti senjorus į įvairias veiklas drauge su jaunimu, bet kad jos būtų abipusiškai naudingos.

Apsilankymo metu įsitikinome, kad projekto tikslas kaip ir pasiektas – ryšys su vyresniąja karta pasiektas (bent jau mūsų vizito metu). Buvome ne tik labai šiltai sutiktos, kava pavaišintos, bet ir atidžiai išklausytos – sulaukėme ne tik daug klausimų apie organizaciją ir jos bendruomenę, bet ir nuostabos pilnų žvilgsnių ir plačių šypsenų.

Be to, turėjome neeilinę galimybę dalyvauti žongliravimo pamokoje. Šio meno mokė profesionalus žonglierius iš Lenkijos – Miloš Baldyga.

Esame sužavėtos jaunimu ir džiaugiamės puikiai praleista popiete – nedvejojame, kad užsimezgusi draugystė tęsis ir toliau! Puse lūpų galime pašnabždėti, kad projektą su jaunimu tęsime, galbūt greit visi susitiksime ir Marijampolėje. 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.