AKIMIRKOS PRASMĖ – BŪTI. BŪTI ČIA IR DABAR. NES TIK AKIMIRKA YRA TIKROJI DABARTIES BŪSENA.

Serviravimas            Akimirka – švenčiausias Laiko kūrinys. Iš jų susidėlioja Mūsų

             Laikas, Mūsų Buvimas Žemėje, Mūsų Būties Prasmė.

             Akimirka prasmingesnė už valandas ir metus. Tai tobuliausia

             Laiko išraiška, skaičiuojama šiomis mažomis dalelytėmis, kurių

             neįvardija jokie tarptautiniai matavimo vienetai…

Tarsi pasprukę nuo rudens žvarbos, ketvirtadienio  popietę   namų ūkio fakulteto  studentai sugužėjo pasisemti patirties vieni iš kitų. Gera, kai žinai, kad GERUMAS šalia tavęs. Tuomet žmonės gali tapti laimingi, ramūs, besišypsantys. Praeina diena, kita, ir žmogus tampa tvirtesnis, drąsesnis, jam vėl norisi sutikti rytą, imtis darbų. Kai žmogus sutinka GERUMĄ, gauna likimo dovaną pažinti. Mūsų fakulteto studentė Eugenija Songailienė vedina savo širdies gerumo, negailėdama savo laiko, energijos, atskleidė servetėlių  lankstymo paslaptis. Jos miklios rankos darė stebuklus maišant ir kepant varškės apkepą, kūrybiškai  jį pristatant ir įspūdingai pateikiant  jį  į stalą. Skanavome, bendravome ir džiaugėmės Eugenijos gebėjimais kasdienybės akimirkas paversti laimės akimirkomis. Kiekviena šeimininkė  žino, jog servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite.

O gal gerumas ir yra tavo angelas? Tik tu jo nematei, bet visą laiką gyvenai kartu?

O kad neprailgtų ilgi rudens vakarai, siūlome paragauti varškės apkepo:

1 kg varškės, 8 kiaušiniai, 200 g sviesto, 6 šaukštai manų, 1 stiklinė pieno, 6 šaukštai cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus. Manus užpilti šiltu pienu ir palaikyti 15 min. Trynius išplakti su cukrumi, sudėti varškę, išlydytą sviestą, manus ir išmaišyti. Po to išplakti baltymus ir sudėti į masę. Įdėti vanilino, razinų pagal skonį.

Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 30 min.

Po to sumažinti iki 150 laipsnių ir kepti 10 – 15 min.

 SKANAUS!

Namų ūkio fakulteto dekanė  Audronė Putauskienė

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s